På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Gemytlig stämning på anhörigcafé

Lena Gerestrand

Anhörigstödet i Ludvika och Smedjebacken gick samman och bjöd in till årets sista anhörigcafé på café Mitt i smeten i Smedjebacken

Lotta på flöjt och Anders med sitt dragspel

Att leva med Aspergers syndrom

Lena Gerestrand inledde kvällen. Hon berättade för ett tjugotal cafébesökare hur det är att leva med diagnosen Aspergers syndrom. Uppväxten på 1960- och 70-talet var svår. Hon hade få nära vänner och mobbades av och till under skolåren. På arbetet var hon alltid utanför gemenskapen och kände sig ofta motarbetad. För 20 år sedan träffade hon sin man som också har en neuropsykiatrisk diagnos, de är idag gifta. Lena har praktik några dagar i veckan på ett särskilt boende, hon har arbetakamrater och känenr stor gemenskap med sina kolelgor och trivs med vardagen.

Allmän diskussion

Efter Lenas framträdande blev det allmän diskussion. Laila Pettersson och Marie-Louise Skålberg  från Vuxenpsykiatrin beskrev deras stöd och hjälp.Biståndshandläggarna Lena Gesteby (Ludvika) och Jonas Ljus (Smedjebacken) informerade om kommunernas insatser för personer i behov av stöd. Boendestödjarna Ingbritt Martinsson (Ludvika) och Linda Svärd Virack (Smedjebacken) fyllde i med att beskriva sina arbetsuppgifter.

Underhållning

Som avslutning spelade och sjöng Lotta Steinholtz Gustafsson och Anders Gustafsson julsånger.


Sidan senast uppdaterad: 2018-12-07

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 17/02 02:55:29