Kocktävling — VBU står som värd för arrangemanget i Smedjebacken

Välkommen till gymnasiekocktävlingen lördag 11 mars klockan 10-15 på Smedenskolan i Smedjebacken! Lag från restaurang- och livsmedelsprogrammet i Smedjebacken (VBU), Falun, Borlänge och Leksand gör då upp om titeln Årets kockteam.

Affisch för evenemanget.

Matlagningstävlingen Årets kockteam avgörs under en heldag på Smedenskolan.

Det blir kocktävling och mässa med provsmak. Lagen kommer utifrån en råvarukorg från lokala producenter att tillaga en trerätters meny som bedöms av en jury från Svenska kockars förening.

Besökare kommer att kunna titta på när lagen lagar maten samt när rätterna bedöms, då de fyra köken ställs upp i matsalen på Smedenskolan. Samtidigt kommer en mat- och dryckinspirerad mässa att pågå i entrén och elevhallen.

Kockar sökes

Syftet med tävlingen är att uppmärksamma gymnasieutbildningarna inom restaurang och livsmedel. Det finns just nu ett stort behov av kockar i vår region och antalet sökande till restaurang- och livsmedelsutbildningarna har minskat de senaste åren. Därför uppmärksammas nu denna utbildning lite extra genom arrangemanget med kocktävling för de gymnasieskolor inom Gysam som erbjuder restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Gysam håller i

Tävlingen Årets kockteam arrangeras av Gysam i samarbete med Smedjebackens, Faluns, Borlänges och Leksands restaurang- och livsmedelsprogram. Det är första året tävlingen går av stapeln och tanken är att den ska bli årligen återkommande.

Följ på Facebook

Följ evenemanget Årets kockteamlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Facebook för att hålla dig uppdaterad.

Livesändning under tävlingsdagen körs via VBU:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gysam drivs av Falun Borlänge-regionen AB, ett regionalt utvecklingsbolag som bland annat jobbar med skolsamverkan. I Gysam ingår förutom bolagets medlemskommuner även Hedemora, Malung-Sälen, Leksand, Rättvik och Vansbro. Gysam arbetar för att kunna erbjuda ett stort och attraktivt utbud av gymnasieprogram inom regionen.


Dela

Sidan senast uppdaterad: 2017-04-12

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 27/04 18:48:47