Sjuksköterska i arbetstagen.

Kommunen söker sköterskor — och har mycket att locka med

Ludvika kommun söker sjuksköterskor och nu finns det något extra att locka med.
– Vi står inför att dra i gång en ny organisation och det finns då möjlighet att vara med och forma den, säger Cecilia Lantz som är områdeschef inom vård- och omsorgsförvaltningen.

Vad det handlar om är att från i höst ska sjuksköterskorna jobba lite annorlunda än vad som har varit fallet hittills.

– Man kommer att jobba i team och i mindre områden med hälso- och sjukvårdsinsatser som riktas till både ordinärt och särskilt boende, säger Cecilia Lantz.

Rent geografiskt blir det en uppdelning mellan tätorten Ludvika (två grupper) och övriga kommunen.

– Sedan blir det möjligt att utifrån kompetens och intresse välja att arbeta med olika specialområden, säger enhetschef Eva Krifors.

Hänsyn till privatlivet

Kommunen har alltid sjuksköterskor i arbete, dygnet runt alla årets dagar. Det här innebär att det finns möjlighet till stor flexibilitet gällande att kunna påverka sina arbetstider.

– Vi försöker alltid så långt vi kan att ta hänsyn till olika önskemål för att våra anställdas privatliv ska fungera så bra som möjligt, säger Vivi-Anne Karlsson som också är enhetschef.

Frihet uppskattas

Att vara sjuksköterska i kommunen innebär en ganska stor dos av frihet att planera sitt arbetspass, inte minst utifrån att man åker mellan olika uppdrag.

– Från de sköterskor som redan nu arbetar i verksamheten får vi ofta höra att de upplever det här som positivt, att det bidrar till en frihetskänsla när man jobbar, säger Eva Krifors.

"Kvalificerade insatser i alla åldrar"

Det kan nog finnas en uppfattning att vården inom kommunen i stort sett enbart riktar sig till äldre.

– Men så är inte fallet. Vi har kvalificerade hälso- och sjukvårdsinsatser i alla åldrar, säger kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska Maj-Britt Bertholdsson.

Satsar på e-hälsa

Cecilia Lantz ser att kommunen har en hel del att locka nya sjuksköterskor med.

– Vi är en förvaltning som arbetar mycket med utvecklingsfrågor och har många projekt i gång, inte minst inom e-hälsa. Sjuksköterskorna har exempelvis bärbara datorer med sig ut när de jobbar för att kunna komma åt journaler och dokumentera insatser.

Här finns tjänster att söka

Just nu finns bland kommunens lediga jobb ett par annonser om lediga skötersketjänster.

Relaterad information

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2017-04-12

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N1.sitevision-cloud.net · 30/05 11:23:43