Torleif Fallsdalen, Leif Pettersson och Kalle Köhler i samspråk om främst framtida utveckling av Väsmanstrand och vad den kan betyda för Köhlers krog Kromme.

Torleif Fallsdalen, Leif Pettersson och Kalle Köhler i samspråk om främst framtida utveckling av Väsmanstrand och vad den kan betyda för Köhlers krog Kromme.

Kromme fick första företagsbesöket av nye näringslivschefen — start på turné med kommunalrådet

Nye tillförordnade näringslivschefen Torleif Fallsdalen är nu i gång med vad som är planerat att bli en radda företagsbesök tillsammans med kommunalrådet Leif Pettersson. Premiären skedde på populära popup-krogen Kromme på Väsmanstrand i Ludvika.

– Jättekul att de kommit hit. Jag vill gärna visa hur vi har det och vad som går att göra. Ju mer saker som händer här nere på Väsmanstrand desto bättre, säger Krommekrögaren Kalle Köhler.

På det temat berättar han att marknadshelgen i slutet av maj var en rekordhelg för Kromme, sett till antalet besökare. På frågan om eventuell parkeringsproblematik berättar Köhler glatt att det i så fall snarare handlar om ett visst kaos av parkerade cyklar.

– För väldigt många av våra besökare cyklar hit.

"Företagsbesök har hög prioritet"

Torleif Fallsdalen och Leif Pettersson lyssnar intresserat och diskuterar sedan den fortsatta utvecklingen av Väsmanstrand.

Om företagsbesöken i stort konstaterar Fallsdalen:

– Att göra företagsbesök har hög prioritet för oss. Jag har bokat in datum framöver då jag och Leif kan åka ut och träffa fler företagare, för att vi ska få input, lära oss mer om företagarnas villkor och få idéer.

Hundratals företag

Exakt vilka företag som ska besökas härnäst är ännu inte bestämt. Men målsättningen är träffar med olika typer av näringsverksamhet och på olika platser runtom i kommunen.

– Tittar man översiktligt på det så har vi åtminstone 500-600 potentiella företagsbesök att göra. Om vi i stället kollar på företag med minst fem anställda finns det ungefär 200 stycken.

"Viktigt med direktdialog"

Inte precis gjort "på en kafferast" att hinna med att besöka alla dessa företag, men inriktningen att hinna med ett antal av dem är tydlig och Leif Pettersson är med på tagen.

– Det är viktigt att ha en direktdialog med företagarna. Det är ju inte direkt premiär för mig att göra företagsbesök, men det är värdefullt att få till en kontinuitet med sådana. Man får alltid med sig viktiga synpunkter och idéer från sådana besök, säger Pettersson.

Torleif Fallsdalen håller med.

– Ofta kan det lösa upp knutar bara av att man får chansen att prata direkt med varandra.

FöretagsbesökDela

Sidan senast uppdaterad: 2017-07-11

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 26/09 05:37:45