På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Noter

Kultur- och fritidsnämnden: Roger Broberg får arbetsstipendium och regler ändras för bidrag till föreningar

På kultur- och fritidsnämndens möte under måndagen bestämdes det om nya regler för bidrag till föreningar. Beslut togs också att årets arbetsstipendium för kulturverksamhet ska gå till Roger Broberg, Saxdalen.

Han får stipendiet på 25 000 kronor för sitt arbete med att sammanställa ett musikhäfte omfattande 38 låtar från området Grangärde-Säfsen.

Motiveringen till att kände gitarristen, sångaren och tidigare musikläraren Broberg sökte stipendiet är att han vill levandegöra den aktuella folkmusiken via att spela in en cd och att det därtill finns tillräckligt med låtar för att få ihop ytterligare ett musikhäfte.

Så ska föreningsbidrag fördelas

Kultur- och fritidsnämnden fattade alltså också beslut om visa förändringar angående regler och riktlinjer kring bidrag till kultur-, idrotts- och fritidsföreningar.

I grova drag kan det hela sammanfattas så här:

  • Subventioner (så kallade dolda bidrag) till föreningar i form av lokaler, planer och anläggningar ska ses som bidrag från nämnden. Detta ska därmed tas med i bedömningen när andra bidrag söks.
  • Fördelningen av sökta verksamhetsbidrag ska bygga på föreningens behov och dess omfattning av verksamhet och anläggningar.
  • Bidragshandläggningen ska tydligt stimulera ökad likabehandling inom föreningslivet.
  • Deltagande i utbildningar som kultur- och fritidsförvaltningen anordnar ska finnas med som en bedömningsgrund när verksamhetsbidrag ska fördelas.
  • Bidrag ska fördelas så att det stimulerar att det finns ett utbud även utanför centralorterna.
  • Barn och unga är en prioriterad målgrupp för bidragsgivning.
Dela

Sidan senast uppdaterad: 2018-06-11

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 15/08 05:31:59