Räddningsarbete vid broraset.

Lyckad räddningsinsats i ett besvärligt läge

Dagen efter den otäcka broolyckan i Ludvika kan tillförordnade räddningschefen Peter Levin sammanfatta att räddningsinsatsen fungerade bra.

– Vår insats på plats med det akuta omhändertagandet tillsammans med ambulanspersonal var effektiv och säker.

Han fortsätter:

– Vi har bara beröm att ge till alla blåljusgrupper. Och det är mitt i bedrövelsen över det som har hänt och med tanke på alla skadade roligt att konstatera att vi har fått många positiva signaler från olika håll och enormt mycket beröm över den insats vi gjorde.

Järnväg försvårar

Eftersom Kajbron är placerad vid järnvägen var det en extra besvärlig situation som räddningspersonalen hade att hantera, dessutom med uppenbart många skadade som behövde snabb hjälp.

– Vi måste i ett sådant läge få klart från driftledningen i Hallsberg att strömmen är bruten och att inga tåg kommer in i området. Det finns ju även diesellok, säger Peter Levin.

Han berättar att klartecken för att gå in på olycksplatsen kom ganska fort.

– Sedan gick arbetet väldigt bra. Tillsammans med ambulanspersonalen har vi efteråt pratat igenom insatsen och kommit fram till att vi fungerar bra tillsammans i vardagen, alltså vid mindre händelser än den här – som en trafikolycka. Det gör att vi hittar rätt även i sådana här svåra lägen.Dela

Sidan senast uppdaterad: 2017-07-17

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 26/09 05:37:24