På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Tummar upp

Positivt i flera undersökningar gällande unga i Ludvika kommun

Officiell statistik visar att Ludvika kommuns avgångselever under 2018 har förbättrat betygen för både grundskola och gymnasieskola. 
Nu anger även årets Luppundersökning samt siffror över ungdomsarbetslösheten att det pekar i rätt riktning för kommunens unga.

December är en månad då resultat av många olika undersökningar presenteras. Och den här gången finns det all anledning att glädjas åt den utveckling som siffrorna visar.

– Ja, det här känns väldigt bra. Vi får ett kvitto på att många inom kommunen har gjort ett bra arbete utifrån de mål vi har satt upp för barn och unga, säger kommunstyrelsens ordförande Leif Pettersson.

Han fortsätter:

– Vi vill att Ludvika ska vara en bra skolkommun och en bra kommun att växa upp i och här ser vi att det i år har gått åt rätt håll.

Fem av sex mått i rätt riktning

Under året har det skett en förbättring avseende fem av sex mått: Betygen för grund- respektive gymnasieskolan, ungdomars framtidstro, ungdomars möjligheter att påverka samt fler unga i jobb eller studier.

– Det här är vi förstås glada över. Däremot klarade vi inte målet att ungdomars trygghet ska öka. Där måste vi analysera vad det beror på för att kunna göra något åt det, säger Leif Pettersson.

Länkar

Än finns inte Luppundersökningen (årlig enkät till unga) publicerad officiellt och gymnasiebetygen kan bara ses via att klicka sig fram på Skolverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tydligare länkar finns dock till grundskolebetygenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt ungdomsarbetslöshetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunens egen sammanställning av målarbetet avseende barn och unga finns här.PDFDela

Sidan senast uppdaterad: 2019-01-02

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N1.sitevision-cloud.net · 23/01 10:29:47