ABF:s Stina Rajalalahti och Johan Bergman var värdar för den första i en rad mingelkvällar för språkvänsnyfikna.

ABF:s Stina Rajalalahti och Johan Bergman var värdar för den första i en rad mingelkvällar för språkvänsnyfikna.

Samarbetsturné ska ge fler språkvänner

Sedan tidigare arbetar Ludvika kommun och församling tillsammans i ett språkvänsprojekt med syfte att integrera, bygga vänskap och öka språkkunskapen mellan de som är nya i landet och kommunen och de som har bott här längre tid. Nu är även studieförbunden med i projektet, som har tagit ny fart.

– Ja, vi var på ABF i Ludvika under tisdagskvällen för att ha den första träffen på en infoturné som vi nu under 2017 kommer att ha i olika orter i kommunen. Vi kommer bland annat att besöka Fredriksberg, Grängesberg och Nyhammar, berättar Therese Leopoldsson som är integrationshandläggare på Ludvika kommun.

Studieförbunden turas om

Studieförbunden NBV, Medborgarskolan, Vuxenskolan och ABF kommer att turas om att arrangera dessa ”mingelkvällar för språkvänsnyfikna”.

På plats under träffarna finns personer som redan är språkvänner och det förklaras hur matchningen går till – alltså hur svenskar och nysvenskar ”paras ihop”.

Gav flera intresserade

– Det här första tillfället blev en väldigt uppskattad träff och vi fick flera intresserade av att bli nya språkvänner, säger Therese Leopoldsson.

Relaterad information

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2017-03-01

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N1.sitevision-cloud.net · 24/03 01:00:12