Strandpromenaden ska förlängas.

Solcellsdrivna papperskorgar och utökad belysning — fortsatt satsning på Väsmanstrand

Utvecklingen av Väsmanstrand i Ludvika fortsätter. Nu har arbetet startat för säsongen.

– Ja, grävjobben är i gång inför förlängningen av den nya strandpromenaden, säger kommunens grönytestrateg Marie Persson.

Årets insats i det fallet blir att få till promenadväg från det stora trädäcket och fram till vägen ut mot Piren. Målsättningen är senare att strandpromenaden ska fortsätta bort till Roths äng.

Belysning från Skuthamn till Hällarna

Men det är mer på gång på Väsmanstrand redan i år:

  • Omfattande komplettering av belysningen ska göra att hela sträckan mellan badplatserna Skuthamn och Hällarna ska bli upplyst. ”Vår förhoppning är att det ska hinna göras helt klart i år.”
  • Arbetet med att färdigställa Charlie Normans torg fortsätter.
  • Fortsatt arbete med att få till en bredare gräsyta ner mot sjön, där tidigare gång- och cykelväg fanns – nu ersatt av att gamla Kajvägen fungerar som en bredare gc-väg.
  • Fyra solcellsdrivna papperskorgar ska köpas in och placeras ut.

- Öppningen till de här papperskorgarna stängs automatiskt, via solcellerna. Det hindrar fåglar från att ta sig in och dra ut och sprida skräp. Sedan finns det också en mekanism som gör att soporna i papperskorgarna trycks ihop, alltså komprimeras.

Cykelställ också?

Mycket på gång i år alltså – och mer kan det bli.

– Ja, jag hoppas att vi redan i år kan få till fler cykelställ där. Utvecklingen fortsätter med att göra Väsmanstrand till ett tillgängligt sjönära stråk för alla, säger Marie Persson.Dela

Sidan senast uppdaterad: 2017-04-12

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N1.sitevision-cloud.net · 28/06 12:41:35