Smedenskolans segrarlag.

Smedenskolans segrarlag.

VBU har de bästa unga kockarna

I konkurrens med tre andra skolor vann VBU:s Smedenskolan den hedervärda titeln Årets Kockteam 2017 i en tävling som avgjordes på nämnda skola i Smedjebacken i lördags.

Vinnarmenyn.

Vinnarmenyn.

En av lagdeltagarna, Nai Khun In, vann dessutom ett individuellt pris för bästa metodkunskaper. Övriga medlemmar i det vinnande laget var Antony Holmdahl och Erica Anestedt.

Lagpriset blev att under några dagar i april få vistas på ett anrikt hotell i Tällberg, där de kommer att få delta i matlagningen och sedan få den serverad på kvällen.

Hundratals besökare

Projektledaren från Gysam, Lina Lundin, uppskattade antalet besökare under lördagens evenemang till 500-600 personer. Både arrangörer och mässutställare verkade mycket nöjda med dagen. Flera personer gav uttryck för att de tyckte att arrangemanget skulle bli återkommande i Smedjebacken.

Tidig väckning

Förberedelserna för tävlingen har varit omfattande på Smedenskolan. På tävlingsdagen fanns några av eleverna på plats redan från klockan 04.30 för att göra frukost åt arrangörerna och resten av eleverna som skulle arbeta under dagen.

Några elever serverade gulaschgryta i muurikka utanför entrén, andra drev ett café i biofoajén och ytterligare andra serverade arrangörer, utställare, domare och de tävlande lagen mat. Det fanns även elever som hade till uppgift att svara på eventuella frågor från besökare. 

"Vi på VBU kan vara stolta"

– Alla inblandade har dragit sitt strå till stacken, Vi på VBU kan verkligen vara stolta över personal och elever på Smedenskolan, säger Carina Hedström Hammar.

På bilderna syns bland annat Smedenskolans vinnande lag och deras trerätters middag.

Fotnot 1: VBU står för Västerbergslagens Utbildningscentrum, som erbjuder gymnasie- och vuxenutbildning inom ett antal olika program. Finns i Ludvika, Grängesberg och Smedjebacken.

Fotnot 2: Gysam är ett samarbete mellan gymnasieskolor i Dalarna.Dela

Sidan senast uppdaterad: 2017-04-12

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 27/04 18:53:22