På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Nyhammars biblioteksfilial

Här beskrivs tillgängligheten på biblioteket i Nyhammar.
Foto: Hanna Pieber
Entré  
Tillgänglig väg dit Ja, asfalterad väg går dit.

Ingång Till för alla.

Bredd in 82 cm in genom dörren in till entrén.  
Nivåskillnad En liten avfasad kant som är tvådelad. Sammanlagt är den på 3 cm.  
Dörröppnare Det finns ingen dörröppnare.  

Övrig info Det finns ingen tydlig skylt på byggnaden som anger att det är ett bibliotek. En plan ramp som är bred leder till entrédörren. Det finns även en trappa på sidan men trappstegen är inte kontrastmarkerade. Både rampen och trappan har ledstång. Från entrédörrarna kommer du in i en hall. Det är en dörröppning från hallen in till biblioteket. Det är 108 cm brett in. Det är ingen kant eller tröskel in. Dörrarna står alltid öppna.  

Foto: Hanna Pieber
God framkomlighet Det är mycket trångt. Toaletten ligger otillgängligt eftersom de har en trappa dit som saknar någon form av komplement.  

Trappa Det finns ingen trappa inne i biblioteket som hör till verksamheten. Däremot en till toaletten.  

Hiss Nej.  

Övrig info Lokalen är liten. Golvet är plant och det finns inga trösklar i biblioteket. Det är dock mycket trångt mellan hyllorna och placering av viss inredning inne i biblioteket är inte alltid den bästa. Det är lite rörigt vilket gör att allt inte blir tillgängligt.

Foto: Hanna Pieber
Foto: Hanna Pieber
Handikapptoalett Nej. En toalett på övervåningen. En brant trappa finns till höger när man kommer in genom entrédörrarna. Trappan har inga kontrastmarkeringar men däremot ledstång. Det finns ingen hiss upp. Toaletten kan bara användas av vissa pga. av placering och att den är väldigt liten. Det är snedtak inne på den vilket gör att det inte är högt till taket.  
Storlek (L)155 x 110 cm (B)  
Bredd in 58 cm.  
Nivåskillnader in Tröskel in.
Dörr Relativt lätt, lite svårt att stänga.
Dörröppnare Nej.  

Inredning En litet handfat och toalett, sopkorg, muggar och tvål. Det är 10 cm till tvål som man behöver sträcka sig. Vanligt lås.

Anpassningar gjorda för personer med nedsatt syn eller hörsel

Biblioteket har egna ljudböcker. De har även Daisyskivor som en del uppskattar mer att lyssna på eftersom man kan markera precis vad man är i boken.

Storstilsböcker har de också och efterfrågas någon speciell så beställs den ifrån Ludvika bibliotek. De beställer även in talböcker, taltidningar, lättlästa böcker och böcker med punktskrift om någon är i behov av det. Läsglasögon finns att låna.

Det finns inget förstoringsprogram på datorerna. Det finns inga konstrastmarkeringar eller ledstråk i biblioteket. Placeringen av vissa saker i inredningen är inte logiskt utplacerade.

Foto: Hanna Pieber
Övrig info Man kan få Boken kommer hem genom att säga till om det. Det hela beställs då ifrån huvudbiblioteket i stan.

Datorer finns i sitthöjd. Men det kan vara svårt för vissa att komma fram till alla.

Handikapparkering Nej, däremot finns parkering framför byggnaden. Färdtjänst kan stanna där. Man kan få hjälp med att ringa färdtjänst.

Ledarhundar Ja.  

Lånedisk: 98 cm hög. Ej höj och sänkbar.  

Allergifritt Man syftar till att ha allergifritt i lokalen. Däremot har man blomlådor utanför byggnaden på sommaren som står vid ingången. Om dessa väcker allergi får man göra en egen bedömning.

Relaterad information

Relaterade länkar
Relaterade länkar
Dela

Sidan senast uppdaterad: 2015-12-21

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N1.sitevision-cloud.net · 23/01 18:33:15