Välkommen till Ludvika

Mitt i det vackra Bergslagen, i södra Dalarna vid sjön Väsmans strand, ligger Ludvika. Med tio mil norr om Västerås och fyra mil söder om Borlänge, intar Ludvika ett centralt läge till närliggande städer.

I centrum hittar du ett flertal kläd- och matvarubutiker, bibliotek, biograf, caféer, videobutik, gym, simhall och restauranger.  I Ludvika finns flera grundskolor och förskolor. Högskolan Dalarna har ett Campus här och gymnasieskolan med sitt breda kursutbud ligger centralt.

Historik

Från att ha varit en bruksort där järnmalmsgruvorna dominerade näringslivet ända fram till 1970-talet har Ludvika ställt om sig till en kommun dominerad av högteknologisk verkstadsindustri. Företaget ABB, med inriktning till övervägande del på export av varor och tjänster, har bidragit till denna omställning.

Boende

Vi hjälper till vid anskaffande av lägenhet. Bostad ska vara ordnad till alla flyktingar som kommer till kommunen. Kommunerna eftersträvar en blandning av utrikes födda och svenskar i bostadsområdena. Det finns allt från lägenheter med ett rum och kök till lägenheter med fem rum och kök. www.ludvikahem.se länk till annan webbplats eller www.barkehus.se länk till annan webbplats

Kultur och fritid 

Ludvika har ett ovanligt rikt föreningsliv, däribland flera idrottsföreningar med verksamhet för alla åldrar. I Folkets Hus hittar ni Integrations- och etableringscenter, ungdomens hus Haffas, biografen, utställningslokalen med mera. Huvudbiblioteket finns beläget i centrum och biblioteketlänk till annan webbplats  erbjuder förutom utlåning av böcker, tidskrifter och tidningar på olika språk även tillgång till datorer. Sommartid arrangeras en mängd olika aktiviteter för både barn och vuxna. När snön kommer är vinteraktiviteter så som skridskoåkning i ishallen, skidåkning och isfiske populära. Ludvika har ett brett kulturellt utbud och en vacker inbjudande natur.

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2017-10-30

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Verksamhetschef
Mohammed Alkazhami 0240-860 85

Integrations- och etableringscenter
Folkets hus, Carlavägen 24, Ludvika

 

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 24/11 17:36:11