Du är här:

Håksbergs förskola

Håksbergs förskola ligger ca 4 km utanför Ludvika. Förskolan har tre avdelningar med plats för ca 57 barn i åldern 1-5 år. I dagsläget arbetar 11 pedagoger samt en kokerska på förskolan. Vår verksamhet tillhör Håksbergs, Magnetens och Sörviks utbildningsområde. Förskolan ligger i direkt närhet till skog och natur.

På Håksbergs förskola är utomhuspedagogiken viktig. Vi delar upp barnen åldersmässigt och besöker skogen regelbundet. Fokus ligger också på motoriken, skapande, språk, IT och matematik i vardagen. Ett arbete pågår kring barnens inflytande som grund för vår pedagogiska dokumentation av verksamheten.

Närheten till förskoleklass, skola och fritidshem främjar en god kontakt mellan personal i de olika verksamheterna och bidrar till en mjuk övergång för barnen.

Om ni är intresserade att se mer av vår förskola och verksamhet är du hjärtligt välkommen hit på besök. Ring gärna innan så att någon kan ta emot er och visa er runt.

Stödorganisationer

Vi har två driftiga stödorganisationer; föräldraföreningen FFHS samt en lokal föräldrastyrelse HSS. Båda är oerhört viktiga för oss som har Håksbergs förskola/skola som arbetsplats.


Dela

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N1.sitevision-cloud.net · 18/12 04:07:37