På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

VFU för Solsidans förskola - PartnerförskolorPartnerförskolor är särskilt utvalda förskolor inom Dalarnas närregioner som samverkar med Högskolan i utbildningen av förskollärare.

Från och med Ht-16 är Solsidans förskoleområde tillsammans med Lorensberga förskoleområde ett partnerförskoleområde.

Solsidans förskoleområde består av två förskolor, Solsidan och Östansbomodulen, belägna i den sydvästra delen av Ludvika innerstad. Förskoleområdet är en del av Lorensberga skolområde som förutom förskolorna har klasser F-9.

Solsidans förskola är för närvarande Ludvika stads nyaste förskola som öppnade i februari 2015. Tre tillfälliga förskolor med sammanlagt fem avdelningar flyttade in i en ombyggd vårdcentral och utökades med en avdelning så idag består förskolan av sex avdelningar. På avdelningen Nattviolen tar vi emot barn i behov av omsorg på kvällar, nätter och helger. I byggnaden finns även ett äldreboende som vi har förhoppningar om att förutom möten vid de årliga traditionerna kunna hitta ett återkommande samarbete med. Förskolan är inne i ett utvecklingsarbete där en gemensam vision ska utformas som leder till att förhållningssätt, arbetssätt och miljö bidrar till att barnet får bli sitt bästa jag. I det systematiska kvalitetsarbetet fokuserar vi på att lära om den pedagogiska dokumentationens möjligheter att se och utveckla barns lärande och utveckling.

Östansbomodulen bestående av tre avdelningar är en tillfällig förskola och kommer därmed inte att vara en partnerförskola.

Förskoleområdet leds av förskolechef Marie Sunnerfalk (tel.nr 0240-86303) email:

marie.sunnerfalk@ludvika.se

Det finns bra kommunikationer i och omkring Ludvika:

http://www.dalatrafik.se/länk till annan webbplats

http://nettbuss.se/länk till annan webbplats

http://www.swebus.se/länk till annan webbplats

http://www.resrobot.se/länk till annan webbplats

http://www.sj.se/länk till annan webbplats

När det gäller bostad finns flera olika alternativ:

http://www.hyrabostad.se/ludvika/länk till annan webbplats

http://rafsnasgarden.se/länk till annan webbplats

Besök gärna www.ludvika.selänk till annan webbplats för mer information om bland annat boende, kommunikationer, kultur, sport och fritid. 
Dela

Sidan senast uppdaterad: 2016-05-03

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Förskolechef
Marie Sunnerfalk 
0240-863 03 

Handläggare
Helena Ekroth
0240-864 41

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N1.sitevision-cloud.net · 18/11 12:54:18