Du är här:

Aktuellt - 2016/17

 

Allt kan man göra i slöjden

Kunskap äger

Elever i årskurs 7-9g har använt sina kunskaper i slöjden och skapat skylten "Kunskap äger" som under en veckas tid fick sitta på Kyrkskolans staket.

Kyrkskolans elevcafé

Vinnaren av design av skylt

Mats Blom delar ut pris till Mitra som vunnit designpriset för skapade av skylten till Kyrkskolans elevcaféet.

Nationella prov

Elever som skriver nationella prov
Elever skriver nationella proven i svenska

Vecka 12 blev första veckan då eleverna i årskurs 9 skrev de första nationella proven. Ämnet var svenska. Eleverna var uppdelade i många grupper för att se till att alla fick möjlighet att göra sitt bästa. Många av eleverna skrev provet i Folkets hus festsal. För första gången skrev alla sina texter med hjälp av sina Chormebooks. Nu är det lärarnas tur - bedömningsarbetet har börjat.

Fancy Day - fredag 24 februari

Elever vid bord
Bild på affisch
Elever serverar Chamis
Glas

Elevrådet bjuder alla elever på Champis i fina glas och hälsar alla elever välkomna till skolan. Mitra fick frågan varför elevrådet gör detta idag, "Vi gör det för eleverna! Det är en vanlig dag men vi gör den festligare". Under lunchen anordnas disco i samlingssalen för eleverna.  

Elever från Kyrkskolan föreläser i Stokholm

Mitra och Johan fotograferas
Jenny tillsammans med Mitra och Johan
Christer Fuglesang och Johan och Mitra

Den 16-17 februari var två elever från årkurs 9, Mitra Hajdari och Johan Kalldahl, läraren Jenny Jansson från Kyrkskolan tillsammans med austronaten Christer Fuglesang och föreläste för lärare på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.

Spökbollsturnering - sista skolveckan ht 2016

Elever spelar spökboll i idrottshallen

Under måndag och tisdag sista veckan på höstterminen spelas den årliga återkommande turneringen i Spökboll. Skolan idrottsförening arrangerar turneringen tillsammans med idrottslärarna. Årskurs 9 spelade matcher på måndagen och årskurs 8 på tisdagen. Vandringspriset, en groda, gick till årskurs 8

Luciafirande 13 december

Lucia med tärnor

 Tisdagen den 13 december firades Lucia på Kyrkskolan. Elever från årkurs 7-9 under ledning av Johanna Salomonsson lussade för personal, eleverna i årskurs 4-9, samt 7-9 särskola. Tack till alla medverkande.

Musikhjälpen v 50

Musikhjälpen

Hej vårdnadshavare till elever på Kyrkskolan 7-9!

Kyrkskolan har idag kört igång ett arbete för att stötta Musikhjälpen. Temat får årets Musikhjälpen är ”barn i krig har rätt att gå i skola”. Ett tema som vi från skolan gärna vill uppmärksamma genom att alla elever på högstadiet kommer arbeta med ämnet på sina SO-lektioner under vecka 50.

Vill du ha mer information om Musikhjälpen så klicka på följande länk: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramId=3946länk till annan webbplats

Vi har även startat en digital insamling via Musikhjälpen och utmanar nu eleverna att vara kreativa. Om alla elever gör något för att ”tjäna” 10 kronor så kan vi tillsammans samla ihop minst 5500 kronor som kan hjälpa till att ge barn utbildning i krigsdrabbade områden. Eleverna kan frivilligt lämna en peng i en bössa i skolans cafeteria fram till fredagen den 16 december kl. 11.00.

Vi har även öppnat en digital insamling och den är döpt till ”kyrkskolan gillar skolan”. Den digitala bössan är öppen till söndagen den 18 december. Vill du som vårdnadshavare bidra till en god sak så kan ni göra det via följande länk: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/kyrkskolan-gillar-skolanlänk till annan webbplats

Eleverna har på hem- och konsumentkunskapen bakat och bakverken kommer att säljas i cafeterian. Pengarna kommer skänkas till insamlingen. Nu sprider vi budskapet ”ingen kan göra allt men alla kan göra något” och hoppas att vi tillsammans uppnår vårt mål.

Vänliga hälsningar personalen på Kyrkskolan Ludvika

Relaterad information

Relaterade länkar
Relaterade länkar

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2017-04-09

Kontakta oss

Telefon: 0240-861 91
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 25/04 18:31:31