Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Vecka 21


Måndag
Stekt falukorv med makaroner


Sojakorv med makaroner

Tisdag

Texmexgratäng


Vegetariskt texmexgratäng
Onsdag
Fiskburgare med bröd, dressing och klyftpotatis


Grönsaksburgare med bröd, dressing och klyftpotatis
Torsdag
Lov


 
FredagLov







 

Vecka 22


Måndag
Tunnpannkaka med sylt


Pastasallad med rökt höns och dressing
Tisdag
Laxpanett med kall citronsås


Rotfruktsmedaljong med kall citronsås

Onsdag

Kycklingsoppa Thai, mjukt bröd och hummus


Ängasoppa ,ed mjukt bröd och hummus

Torsdag

Husmansjärpe med tzatziki/brunsås och kokt potatis


Kikärtsbiff med tzatziki/brunsås och kokt potatis
FredagPasta med ost och skinksås


Pasta med linssås



 

Vecka 23


Måndag
Lovdag



Tisdag

Nationaldagen



Onsdag

Fisk med currytäcke och kokt potatis


Curry-champinjongryta och potatis

Torsdag

Falukorv med stuvade makaroner


Sojakorv med stuvade makaroner

Fredag

Kycklingköttbullar med klyftpotatis och tomatsås


Falafel med klyftpotatis och tomatsås





 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen vårterminen 2017

Det innebär att en fredag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.
Vårterminens önskedagar kommer att infalla på fredag vecka 6,10, 14 och 19

Måltidens dag 19 oktober 2017

Vi vill:

  • lyfta fram måltiden som en lustfylld upplevelse och en positiv träffpunkt och därmed en viktig ingrediens i ett gott liv.
  • höja den dagliga måltidens status. 
Dela

Sidan senast uppdaterad: 2010-06-01

Kontakta oss
Telefon: 0240-861 24
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 29/05 08:01:42