På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 4

Måndag 21 januari

Pytt i panna med rödbetor


Couscouspytt med vitlökssås

Tisdag 22 januari

Pannbiff med kokt potatis och brunsås


Grönsaksbiff med kokt potatis och vegetarisk brunsås

Onsdag 23 januari

Fisk med frasigt ört- och sambaltäcke, kokt potatis


Curry- och champinjongryta med kokt potatis

Torsdag 24 januari

Stekt falukorv med potatismos


Vegokorv med potatismos

Fredag 25 januari

Lasagne


Vegetarisk lasagne


Matsedel vecka 5

Måndag 28 januari

Blodpudding med lingonsylt


Potatisbullar med lingonsylt

Tisdag 29 januari

Köttfärslimpa med kokt potatis och brunsås


Falafel med kokt potatis och vegetarisk brunsås

Onsdag 30 januari

Ost- och skinksås med pasta


Ost- och kikärtsås med pasta

Torsdag 31 januari

Favoritfiskgratäng med kokt potatis


Rotfruktsmedaljong med kokt potatis och kall örtsås

Fredag 1 febrauri

Morotssoppa med rökt höns, mjukt bröd och färskost


Cowboysoppa med mjukt bröd och färskost


Matsedel vecka 6

Måndag 4 februari

Fisk med krispigt majstäcke med kokt potatis och kall dillsås


Strömming med kokt potatis och kall dillsås


Morotsboll med kokt potatis och kall dillsås

Tisdag 5 februari

Köttfärsås och spagetti


Vegetarisk färssås och spagetti

Onsdag 6 februari

Korv Forsell med bulgur/matvete


Vegokorv med bulgur/matvete

Torsdag 7 februari

ÖNSKEDAGEN



Fredag 8 februari

Skinkfrestelse


Champinjonfrestelse


  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen vårterminen 2019

Det innebär att en torsdag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2010-06-01

Kontakta oss
Telefon: 0240-864 38
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N1.sitevision-cloud.net · 23/01 18:36:41