Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Vecka 50


Måndag
Ugnsstekt lax med kall senapssås och kokt potatis


Grönsaksbiff med kall senapssås och kokt potatis

Tisdag

Köttbullar med kokt potatis, brunsås och rödbetssallad


Falafel med kokt potatis, brunsås och rödbetssallad
Onsdag
Luciagröt med mjukt bröd och julskinka/ost


Pastasallad med dressing
Torsdag
Julbuffé


 
FredagKökets val







 

Vecka 51


Måndag
Pasta med ost- och skinksås


Pasta med ost- och kikärtssås
Tisdag
Nikkans soppa med mjukt bröd och färskost


Linssoppa med mjukt bröd och färskost

Onsdag

Favoritfisk med potatismos


Strömming med potatismos


Grönsaksbiff med potatismos

Torsdag

Korvfrestelse
 Sojakorvfrestelse

Fredag

Jullov



 

Vecka 2


Måndag
Jullov



Tisdag

Jullov



Onsdag

 



Torsdag




Fredag








 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen vårterminen 2018

Det innebär att en fredag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Måltidens dag 19 oktober 2017

Vi vill:

  • lyfta fram måltiden som en lustfylld upplevelse och en positiv träffpunkt och därmed en viktig ingrediens i ett gott liv.
  • höja den dagliga måltidens status. 

Matsedlar för utskrift

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2010-06-01

Kontakta oss
Telefon: 0240-864 38
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Gun-Britt Hedsten 0240-864 54

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N1.sitevision-cloud.net · 17/12 08:56:30