Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Vecka 10


Måndag
Rispytt med rökt höns, kall currysås


Vegetarisk rispytt, kall curry

Tisdag

Nikkans soppa, mjukt bröd och hummus


Krämig rotsakssoppa, mjukt bröd och hummus
Onsdag
Laxpanett med remouladsås och kokt potatis


Rotfruktsmedaljong med remouladsås och kokt potatis
Torsdag
Köttbullar med stuvade makaroner


Bouletter med stuvade makaroner
FredagÖnskedagen







 

Vecka 11


Måndag
Blodpudding med lingonsylt


Potatisbullar med vitlöks coleslaw och lingonsylt
Tisdag
Fiskgratäng med dillsås och kokt potatis


Fisbullar i dillsås och kokt potatis


Broccolibiff med kall dillsås och kokt potatis

Onsdag

Fläskkorv med rotmos


Sojakorv med rotmos

Torsdag

Järpar med örtig sås och kokt potatis
 Kikärtsbiff med ärtpesto och kokt potatis

Fredag

Kebabgryta och bulgur


Vegetarisk kebabgryta och bulgur

 

Vecka 12


Måndag
Kycklingpytt med kall sweet-chilidressing


Couscouspytt med kall sweetchili-dressing

Tisdag

Pasta med köttfärssås


Pasta med vegetarisk färssås

Onsdag

Fisksoppa, mjukt bröd och ost


Minestronesoppa, mjukt bröd och ost

Torsdag

Korv stroganoff med ris


Sojastroganoff med ris

Fredag

Hamburgare med grovt bröd, dressing och klyftpotatis


Vegoburgare med grovt bröd, dressing och klyftpotatis





 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen vårterminen 2017

Det innebär att en fredag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.
Vårterminens önskedagar kommer att infalla på fredag vecka 6,10, 14 och 19

Måltidens dag 19 oktober 2017

Vi vill:

  • lyfta fram måltiden som en lustfylld upplevelse och en positiv träffpunkt och därmed en viktig ingrediens i ett gott liv.
  • höja den dagliga måltidens status. 
Dela

Sidan senast uppdaterad: 2010-06-01

Kontakta oss
Telefon: 0240-864 38
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Gun-Britt Hedsten 0240-864 54

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 23/03 05:14:25