Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Vecka 17


Måndag
Raggmunk med bacon och lingonsylt


Raggmunk med lingonsylt

Tisdag

Pannbiff med champinjonsås och kokt potatis


Grönsaksbiff med champinjonsås och kokt potatis
Onsdag
Pasta med pastasås Tricolore på rökt höns


Pasta med pastasås Tricolore på sojastrimlor
Torsdag
Ugnsgratinerad falukorv med potatismos


Ugnsgratinerad sojakorv med potatismos
FredagFiskburgare med bröd, dressing och klyftpotatis


Grönskaksburgare med bröd, dressing och klyftpotatis





 

Vecka 18


Måndag
Helgdag


 
Tisdag
Fisk med krispingt majstäcke, kall dillsås och kokt potatis


Strömming med kall dillsås och kokt potatis


Morotsboll med kall dillsås och kokt potatis

Onsdag

Minestronesoppa med mjuk smörgås och färskost


Högsbosoppa med mjuk smörgås och färskost

Torsdag

Korv Forsell med ris
 Soja Stroganoff med ris

Fredag

Blodpudding med lingonsylt


Potatisbullar med lingonsylt och kall vitlökssås

 

Vecka 19


Måndag
Alaskapanett med solgul sås och kokt potatis


Tomatsill med gräddfil och kokt potatis


Rödbetsbiff med solgul sås och kokt potatis

Tisdag

Moussaka á la Sverige


Vegetarisk moussaka á la Sverige

Onsdag

Kyckling i paprikasås med pasta


Kyckling i paprikasås med pasta

Torsdag

Köttbullar med potatismos


Falafel med potatismos

Fredag

Önskedagen





 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen vårterminen 2017

Det innebär att en fredag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.
Vårterminens önskedagar kommer att infalla på fredag vecka 6,10, 14 och 19

Måltidens dag 19 oktober 2017

Vi vill:

  • lyfta fram måltiden som en lustfylld upplevelse och en positiv träffpunkt och därmed en viktig ingrediens i ett gott liv.
  • höja den dagliga måltidens status. 
Dela

Sidan senast uppdaterad: 2010-06-01

Kontakta oss
Telefon: 0240-864 38
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N1.sitevision-cloud.net · 30/04 16:57:43