På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Dans är som hälsokost för kroppen

Att dansa och röra sig till musik känns naturligt för många. Dans och musik är så nära knutna till varandra, och när man hör viss sorts musik kan det vara svårt att sitta still.

I Kulturskolans dansundervisning kan man lära sig flera olika dansstilar och genom teknikträning, kreativitet och dansglädje utveckla sin känsla för musik och rytm. Läsåret avslutas med en stor dansshow där de flesta grupper medverkar och visar vad de arbetat med under terminens gång.

BARNDANS, 5-6 år

De yngsta danseleverna får upptäcka dansen på ett lustfyllt och lekfullt sätt. Fantasi och kreativitet är viktiga ingredienser i barndansen. Med olika rörelseövningar får eleverna träna kroppsuppfattningen och grovmotoriken. Från barndansen kan man sedan gå vidare till dansmixen.

DANSMIX, 7 år

På dansmix får man prova på många olika genrer och stilar inom dans, som jazz- och showdans, streetdance, balett och mycket annat. Eleverna tränar sin styrka och smidighet genom olika övningar och får även prova på enklare koreografier. Efter året med dansmix får man välja vilken dansstil man vill fortsätta med.

JAZZ- OCH SHOWDANS, från 8 år

Jazzdansen har sitt ursprung i den afrikanska dansen och har utvecklats till att idag vara en genre som är starkt förankrad i musik och rytmer. Jazzdansen är influerad av många olika genrer och stilar inom dans som exempelvis latin, show och swing. Musiken som används är bland annat pop, soul, och R&B. På lektionerna utvecklar eleverna smidighet, styrka, balans, koordination, dansteknik och musikalitet. Eleverna får träna grundsteg inom jazzen samt längre stegkombinationer och koreografier.

STREETDANCE, från 8 år

Streetdance är ett samlingsnamn för många olika dansstilar som new style eller hip hop, breaking, locking, popping, house m.fl. På Kulturskolan arbetar eleverna med att hitta den tyngd, precision, rytmsäkerhet som många av streetstilarna innehåller, detta genom olika teknikövningar, stegkombinationer och längre koreografier. Musiken som används är bland annat hip-hop, R&B, funk och soul.

Relaterad information

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2017-10-18

Kontakta oss
Telefon: 0240-864 29
Öppettider: 8:00-12:00, 13:00-16:00


Kulturskolechef  (tf)
John Andersson 0240-864 33

Pedagogisk utvecklingsledare
Louise Sundquist 0240-864 57

Handläggare
Lena Nilsson 0240-864 29


Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N1.sitevision-cloud.net · 20/11 14:46:47