På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 18

Måndag 30 april

LOVDAG

Tisdag 1 maj

HELGDAG

Onsdag 2 maj

Korv Forsell med ris


Soja stroganoff med ris

Torsdag 3 maj

Alaskapanett med solgul sås och kokt potatis


Morotsbiff med solgul sås och kokt potatis 

Fredag 4 maj

ÖNSKEDAG

Matsedel vecka 19

Måndag 7 maj

Fisk med frasigt ört- och sambaltäcke, kall citronsås,
kokt potatis


Curry- och champinjongryta, kokt potatis

Tisdag 8 maj

Moussaka à la Sverige


Vegetarisk moussaka à la Sverige

Onsdag 9 maj

Minestronesoppa med mjukt bröd och ost


Högsbosoppa med mjukt bröd och ost

Torsdag 10 maj

HELGDAG

Fredag 11 maj

LOVDAG

Matsedel vecka 20‌

Måndag 14 maj

Pyttipanna med rödbetor


Couscouspytt med kall sweet chilidressing

Tisdag 15 maj

Köttfärssås med spagetti


Vegetarisk färssås med spagetti

Onsdag 16 maj

Köttbullar med potatismos


Falafel med potatismos

Torsdag 17 maj

Fisk med ägg- och persiljesås och kokt potatis


Laxbullar med persiljesås och kokt potatis


Morotsboll med kall örtsås och kokt potatis

Fredag 18 maj

Kyckling i currysås med bulgur/matvete


Sojastrimlor i currysås med bulgur/matvete

Matsedel vecka 21

Måndag 21 maj

Falukorv med makaroner


Vegokorv med makaroner

Tisdag 22 maj

Krämig tomatsoppa, mjukt bröd och ost


Cowboysoppa, mjukt bröd och ost

Onsdag 23 maj

STUDIEDAG

Torsdag 24 maj

Kyckling i paprikasås, pasta


Sojastrimlor i paprikasås, pasta

Fredag 25 maj

Fiskburgare med bröd, dressing och klyftpotatis


Grönsaksburgare med bröd, dressing och klyftpotatis

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen vårterminen 2018

Det innebär att en fredag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Matsedlar för utskrift

Dela

Sidan senast uppdaterad: 2018-04-26

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 22/05 15:38:16