Försäkringar för barn, elever och ungdomar

Ludvika kommun har tecknat en olycksfallsförsäkring för elever, barn, ungdomar och andra grupper inom kommunens verksamhetsområde.

En olycksfallsskada är en kroppsskada som man drabbas av genom våld mot kroppen som kommer utifrån. Vid en olycksfallsskada ska i första hand elevens eget försäkringsbolag kontaktas. Om eleven inte har någon egen försäkring är det kommunens försäkringbolag Protector Försikring som träder in. Den försäkring som kommunen har gäller bara vid olycksfallsskada, inte vid sjukdom.

Tänk på följande vid en olycksfallsskada

• Uppsök läkare eller tandläkare som är ansluten till Försäkringskassan.
    • Spara alla kvitton i original.
    • Behov av taxi till och från skolan på grund av olycksfallet skall vara styrkt med ett intyg från behandlande läkare.
    • I intyget skall det stå mellan vilka datum som skolskjuts med taxi behövs.
    • Taxi beställs av försäkringsbolaget.

Skadeanmälan ska göras skriftligt, via e-post eller på bolagets hemsida:

Protector Försikring ASA
    Skadeanmälan
    Västra Trädsgårdgatan 15

E-post: skador@protectorforsakring.se

Skadeanmälan kan också göras på Protectors hemsidalänk till annan webbplats

Sidan uppdaterades: 2019-09-30