På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Låna en elcykel

Från och med den 2 maj 2017 driver Ludvika och Smedjebackens kommuner ett gemensamt testresenärsprojekt. Tre elcyklar har köpts in för ändamålet och dessa lånas ut till intresserade i månadslånga perioder.

Inga särskilda krav ställs på testpersonerna. Det kan vara såväl sådana som redan i dag cyklar till och från jobbet, som personer med liten cykelvana.

En elcykel skiljer sig från en vanlig cykel genom att den har en inbyggd elmotor. Motorn aktiveras bara om man trampar och hjälper helt enkelt till, framför allt i uppförsbackar. Batteriet sitter på olika ställen beroende på modell, men ofta mellan bakhjulet och pakethållaren. När det är dags att ladda plockar man av det och kopplar till en laddare.

Hjälm ingår

Den som får låna en elcykel skriver på ett kontrakt, där man förbinder sig att låsa cykeln och laga eventuell punktering. Hjälm ingår i lånet.

Syftet med projektet är att i förlängningen få fler att cykla till jobbet. Ett av Ludvika kommuns övergripande mål är att vara en miljövänlig kommun. Ludvika kommun är också en av medlemmarna i Sveriges ekokommuner, vars syfte är att främja utvecklingen för ett hållbart samhälle.

Den som är intresserad av att delta och därmed få chansen att låna en elcykel, kan höra av sig till Jacob Holgersson, jacob.holgersson@ludvika.se.Sidan senast uppdaterad: 2017-04-10

Kontakta oss

Telefon: 0240-863 10
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 21/07 02:55:13