På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Friskvård och hälsoutveckling

Vår livsstil påverkar hur vi mår både på jobbet och hemma. Ludvika kommun arbetar därför kontinuerligt med att utveckla och skapa förutsättningar som underlättar för medarbetarna att göra hälsosamma val i vardagen. Val som bidrar till att ge balans mellan arbete och fritid. Som medarbetare i Ludvika kommun erbjuds man en mängd olika trivsel- och hälsorelaterade förmåner och aktiviteter.

Friskvårdstimme

Anställda i Ludvika kommun har möjlighet att på betald arbetstid utöva friskvårdsaktiviteter en timme per vecka. På de arbetsplatser där arbetet inte tillåter att den anställde tar ut sin friskvårstimme kan den bytas ut mot subventionerad friskvård, en så kallad friskvårdspeng.
Friskvårdspengen regleras i Skatteverkets riktlinjerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och den gäller för "enklare former av motion och annan friskvård".  Det kan exempelvis vara gymkort och massage.

Aktivitetskort ger gratis bad och styrketräning

Som medarbetare i kommunen erbjuds du också ett aktivitetskort som ger möjlighet till gratis bad i Ludvika och Grängesberg samt spela bowling till reducerat pris. Du får också träna gratis i våra egna och VBU:s friskvårdslokaler. Om du visar ditt aktivitetskort kan du också för närvarande få subventionerat pris hos Nautilus ACTIC gym på sporthallen i Ludvika och Grängesberg. Med aktivitetskortet kan du dessutom vinna priser när du är aktiv och tar hand om dig själv! Varje månad lottas priser ut bland dem som deltagit i olika aktiviteter.  

Hälsoinspiratörer

De flesta arbetsplatser inom Ludvika kommun har en egen hälsoinspiratör. Hälsoinspiratören är en medarbetare med intresse för hälsa och livsstilsfrågor, som hjäper till att förmedla information till sina arbetskamrater och inspirerar till att delta i olika friskvårdsaktiviteter. Hälsoinspiratören är också kontaktperson mellan arbetslaget och arbetsledaren och medverkar vid planering och genomförande av friskvårdsprojekt på arbetsplatsen.

Kontakt

Vill du veta mer om Ludvika kommuns friskvårds- och hälsoarbete, är du välkommen att kontakta personalkonsulent Gunvie Salmons, telefon 0240-862 05.

Relaterad information

Sidan senast uppdaterad: 2018-01-11

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 20/08 13:48:33