Nyhet

Vi söker kontaktfamiljer och -personer

Vi behöver ständigt rekrytera fler familjer och personer som på olika sätt kan finnas för kommunens barn och unga i behov av extra stöd.

Just nu söker vi kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Du behöver ingen utbildning eller specifika kvalifikationer för att bli en uppdragstagare. Det viktigaste är att du har tiden, engagemanget och viljan att kunna vara ett stöd för ett barn, en ungdom eller en vuxen som är i behov av det. Du som uppdragstagare får stöd från socialtjänsten i ditt uppdrag.

Finnas där

En kontaktfamilj innebär att du som ensamstående, gift eller sambo tar emot ett barn i ditt hem cirka en eller två helger i månaden. Som kontaktfamilj bör du ha en stabil livssituation samt tid, tålamod och intresse av att ta emot ett barn/en ungdom. Du behöver inte ha egna barn. Den huvudsakliga uppgiften för kontaktfamiljer är att finnas där, lyssna och vara trygga vuxna.

Umgås

Som kontaktperson träffar du ett barn, en ungdom eller vuxen några gånger i månaden för att hitta på aktiviteter och umgås tillsammans. Ibland kan det även innebära viss kontakt på telefon eller sms. Du behöver ha en stabil livssituation, engagemang och tid för att kunna stötta och finnas där.

Ansök här

Låter detta som ett intressant uppdrag? Skicka in en ansökan så kommer en handläggare att kontakta dig.

Kontakta oss

Ludvika kommun
info@ludvika.se
0240-860 00

Publicerad: 26 jun 2024

Uppdaterad: 26 jun 2024