På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Kort med tågsymbol.

Kort med tågsymbol.

Ändringar i kollektivtrafiken inför skolstarten

I och med skolstart för läsåret 2019/2020 kommer Ludvika kommuns kollektivtrafik att förändras en del. Därför ber vi dig som vårdnadshavare till barn som reser med bussar och tåg till och från skolan att gå in på Dalatrafiks hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att se vilka tider som dit barn kan resa.

En del av förändringarna är att högstadieelever som bor i Grängesberg med viss omnejd kan vara beviljade att använda tåget. Majoriteten av dessa elever går på Kyrkskolan.

Den behörigheten får man av Ludvika kommun och då har man ett ”tågmärke” på sitt skolkort (se bilden här intill). Saknar man ett sådant, kan man vända sig till skolskjutssamordnaren eller handläggaren på skolan för att kontrollera behörigheten.

Hänvisas till tåg

I och med denna tågbehörighet så hänvisar vi de eleverna till att åka tåg, Tåg i Bergslagen och SJ, till och från skolan. Antalet bussar per tur är dimensionerad efter antalet resande elever som inte är beviljade tågresor. För allas säkerhet och för att inte få överfulla bussar så är det viktigt att de elever med tågbehörighet reser med just tågen. Självklart kan man använda anslutningsbussar utan problem.

...men buss på morgonen

Det finns alltid ett MEN i en förändring. Under början av hösten kommer inte morgontåget från Grängesberg station till Ludvika resecentrum att ankomma i tid. Därför finns ersättningsbussar på stationen i Grängesberg som elever med behörighet till tåget ska använda. Bussarna avgår klockan 08:10 och det är linje 301.

Detta kommer att förändras senare under hösten och då återkommer vi med mer information. På eftermiddagen är det däremot inga problem att använda tåget för att ta sig hem.

Lorensbergaskolan

Elever på Lorensberga skola kan också resa med linje 301 och får buss direkt till skolan med avgångstid 07.58 från jvstn i Grängesberg, vidare över Stallbacken, Björkås och Lorensberga skola.

Frågor?

Vid frågor går det bra att kontakta Ludvika kommuns skolskjutssamordnare på telefon 0240-861 14.

Sidan senast uppdaterad: 2019-08-20

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N1.sitevision-cloud.net · 23/08 06:25:01