På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Raed Abbas och Ingvar Johansson framför några av de elevdatorer som lämnats in för reparation.

Raed Abbas och Ingvar Johansson framför några av de elevdatorer som lämnats in för reparation.

Extratjänster ledde till vikariat och personalutbildning

2018 matchade kommunens arbetsmarknadsenhet ut 100 personer på extratjänst. Raed Abbas började jobba på IT-enheten för ett år sedan. Extratjänsten övergick 1 juni till ett års vikariat som IT-tekniker.

– Jag trivs med jobbet och mina kollegor, säger Raed.

En extratjänst är en subventionerad anställning riktad till personer som varit arbetslösa en längre tid eller som är nyanlända. Ingvar Johansson, IT-tekniker på Ludvika kommun, har varit Raeds handledare under tiden med extratjänst. Hösten 2018 ökade arbetsbelastningen när IT-enheten skulle börja reparera trasiga elevdatorer.

– Om inte Raed hade varit här så vet jag inte hur vi skulle ha klarat av jobbet. Raed har varit en stor hjälp i arbetet. Det har fungerat fantastiskt bra, säger Ingvar.

Raed vill gärna fortsätta att arbeta inom IT-området i framtiden. Han har tidigare studerat datavetenskap och programmering.

– I framtiden vill jag fortsätta inom informationsteknik eller jobba som webbutvecklare, berättar Raed.

Layla utbildar i Excel
Layla Al Kattan började sin extratjänst på kommunens ekonomienhet i november 2018. Det visade sig snabbt att Layla var duktig på Excel. För att dela med sig av sina kunskaper har hon skapat en utbildning till kollegorna.

– Jag har gått en kurs i grundläggande och avancerad Excel och har också jobbat med programmet, berättar Layla.

Parallellt med arbetet har Layla läst in behörighet för fortsatta studier. I augusti börjar hon på Stockholms universitet.

– Jag ska läsa ett masterprogram med inriktning mot redovisning och ekonomistyrning. Drömmen är att jobba med redovisning.

Layla tycker att tiden med extratjänst har varit givande.

– Det har varit perfekt. Jag har fått lära mig hur man jobbar med redovisning i Sverige.

Rekryteringspotential för företag

Arbetsmarknadsenheten på Ludvika kommun har följt upp personerna med extratjänst. Det är viktigt att extratjänsten leder vidare - gärna till fortsatt arbete eller studier.

– Inom kommunen har vi inte möjlighet att erbjuda fortsatt anställning för alla. Men vi kan fungera som referens när personerna söker andra jobb. Privata företag som behöver rekrytera får gärna höra av sig till oss. Kanske kan vi rekommendera någon av de personer som vi anställt med extratjänst? säger Linda Bergnér, arbetsmarknadschef på Ludvika kommun.

Layla Kattan delar med sig av sina kunskaper i Excel.

Layla Kattan delar med sig av sina kunskaper i Excel.

Sidan senast uppdaterad: 2019-07-02

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 16/09 00:54:35