På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Krisberedskapsveckan — Röda Korset och Scouterna informerar på lördag

Nu pågår den årliga Krisberedskapsveckan i regi av MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap), länsstyrelser, kommuner och frivilligorganisationer.

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors beredskap inför samhällskriser, ytterst krig.

Kommunerna är huvudaktörer i kampanjen och genomför olika aktiviteter riktade till invånarna under veckan.

Unga pratar om krisberedskap

I år riktar kampanjen särskilt in sig på unga och i Ludvika kommun har vi därför gjort en liten film (visas på kommunens Facebooksida) där gymnasieelever får resonera kring om de är förberedda för en eventuell kris.

Röda Korset och Scouterna informerar

Lokala frivilligorganisationer ställer upp och informerar om krisberedskap vid två tillfällen under veckan.

Röda Korset hade under onsdagen öppet hus i sin lokal Kupan, Gamla Bangatan 36 A i Ludvika. Vid sidan av andra aktiviteter erbjöds då utställning och information om krisberedskap, bland annat kring vad en krislåda (se bild nedan) kan/bör innehålla.

På lördag, 11 maj, blir det så en ny informationsinsats av Röda Korset, denna gång tillsammans med Ludvikascouterna. De finns då på Carlaplatsen (korsningen Carlavägen/Storgatan) i centrala Ludvika, med start klockan 10.00.

Vill få folk att reflektera

Syftet med Krisberedskapsveckan är att få människor att reflektera över hur de kan klara en situation när samhället inte fungerar som vi är vana vid.

Orsaken kan vara skogsbränder, stormar, cyberattacker eller militära konflikter i vårt närområde.

– Det är viktigt att ha både en mental och praktiskt beredskap för händelser som ger allvarliga störningar i samhället, oavsett vad som orsakat det. Inte minst nu med vårens alla skogsbränder har vi påmints om hur snabbt vår vardag kan vändas upp och ner, säger Christina Andersson, ansvarig för kampanjen vid MSB.

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Relaterad information

Sidan senast uppdaterad: 2019-05-09

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 25/06 20:20:32