På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Lodenius föreläsning i Ludvika — sista anmälningsdag är skärtorsdag

Torsdag 25 april kommer journalisten och författaren Anna-Lena Lodenius till Ludvika för att föreläsa om "Demokratins dilemma – hur förhåller vi oss till demokratins fiender?".

Anna-Lena Lodenius.

Anna-Lena Lodenius.

Det är fri entré men föranmälan krävs, till integrationsenheten@ludvika.se senast 19 april.

Föreläsningen hålls 25 april klockan 17.00–19.00 i Aveny, Ludvika Folkets hus.

"En utmaning"

I beskrivningen av programmet står följande: Våldsbejakande rörelser som utnyttjar demokratiska rättigheter i syfte att verka för en samhällsordning som står i strid mot demokratin utgör en utmaning för ett samhälle som vilar på demokratins och rättsstatens grund.

Hur förhålla sig?

Anna-Lena Lodenius föreläsning handlar om hur vi kan förhålla oss till detta dilemma. Vilka rörelser handlar det om? Borde dessa grupper förbjudas eller inte? Hur ser lagstiftningen ut och hur tillämpas den? Vad har samhället och vi som medborgare för andra medel att motverka det demokratiska samhällets fiender?

Anna-Lena Lodenius arbetar sedan mitten av 1980-talet som journalist och kom från början att skriva mycket om radikala högerpopulistiska partier.

Hennes bevakning av våldsbejakande extremism omfattar såväl högerextremistiska rörelser som våldsamma grupper på vänsterkanten och i viss mån även religiösa extremister.

Expert i utredningar

Hon är författare till ett antal böcker inom området och har medverkat som expert i flera statliga utredningar och kommittéer som fokuserat på våld och terror med olika politisk och religiös inriktning.

Sidan senast uppdaterad: 2019-04-16

Kontakta oss

Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 17/07 13:03:04