På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Befinner du dig i kris?

Befinner du dig i en kris eller känner du någon som gör det? Här nedan finns länkar och information om vart du kan vända sig för att få hjälp.

Tveka inte att kontakta oss

Individ – och familjeomsorgen
Besöksadress: Biskopsvägen 10, Ludvika
Telefon: 0240-860 00

Telefonnumret går till kommunens växel.
Be där att få bli kopplad till mottagningstelefonen gällande vuxna eller mottagningstelefonen gällande barn. Det ditt ärende gäller, bestämmer vilken mottagningstelefon du bör ringa.

  • Mottagningstelefonen gällande vuxna är öppen vardagar  08.00-12.00 och 13.00-16.00.
  • Mottagningstelefonen gällande barn är öppen vardagar  08.00-16.00.
  • Vid akuta ärenden övrig tid kontakta den Gemensamma jouren på telefonnummer 112. Vid livshotande situationer ring 112!

Andra aktörer som du kan vända dig till

Andra aktörer du kan vända dig till om du inte vill kontakta individ – och familjeomsorgen är:

Polisen

Polisen har tagit fram information om brott i nära relationer. Du kan ta del av denna information genom att läsa den text de har skrivit och/eller titta på de informationsfilmer de har lagt upp på youtube. Om du vill veta mer om hur en rättsprocess går till, vilka brott som faller under allmänt åtal med mera är detta en bra källa.

1000 möjligheter

1000 möjligheter är en ideell organisation som riktar sig till tjejer, killar och transpersoner som är upp till 25 år. De bedriver en rikstäckande chatt.  Du kan vända dig hit om du till exempel har sålt sex, blivit utsatt för övergrepp med mera. För öppentider se 1000mojligheter.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Inget är för stort eller för litet att prata om. Du kan vara anonym och de du har kontakt med har avgett ett tystnadslöfte, vilket innebär att de inte berättar för andra vad ni har pratat om eller vem du är. Det finns möjlighet att få en stödkontakt.

Brottsofferjouren

Brottsofferjouren Borlänge, Gagnef, Säter, Falun, Ludvika, Smedjebacken  Nationell hjälptelefon: 0200-21 20 19. Öppentider: Måndag-torsdag 9.00-20.00, Fredag 9.00-16.00. Lunchstängt: 12.00-13.00. Helgdagar stängt.

Hemsida: www.brottsofferjouren.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
E-post: info@borlange.boj.se

Brottsofferjouren arbetar för att ge stöd åt personer som utsatts för brott och deras anhöriga eller andra närstående samt åt vittnen till brott. Alla engagerade har avgett ett tystnadslöfte och du kan vara anonym. Det finns möjlighet att få hjälp på andra språk än svenska, för mer information om vilka språk som finns tillgängliga och aktuella telefonnummer se:  www.brottsofferjouren.se/hjalp-pa-olika-sprak/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Kvinnofridslinjen 

Hemsida: www.kvinnofridslinjen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Hemsidan finns tillgänglig på  lättläst svenska, engelska och arabiska med mera. För att hitta ditt språk gå in på hemsidan och välj språk högst upp på sidan. Telefon: 020-50 50 50  öppet dygnet runt.

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för våld och hot. Den kunskap som anställda har om lokala verksamheter som erbjuder våldsutsatta män stöd är dock begränsad.  När du ringer hit kan du prata om dina upplevelser, få stöd samt information om var du vända dig i din kommun.  Du ringer till dem gratis om du ringer från Sverige och ditt samtal syns inte på telefonräkningen. Tänk på att radera samtalslistor i din telefon.  OBS! Om du använder texttelefoni kommer samtalet att registreras som ett samtal till texttelefoni på din räkning. Även anhöriga och vänner kan ringa.

De som arbetar på kvinnofridslinjen har tystnadsplikt och du kan välja att vara anonym. Det finns möjlighet att få hjälp på andra språk än svenska.

Kvinno- & tjejjouren Ludvika Smedjebacken

Kvinno- & tjejjouren Ludvika Smedjebacken
tjejjouren.se/ludvikasmblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefonummer: 0240-199 10
E-post: ludvikatjejjour@roks.se

Läs mer om Tjejjouren längre ner på sidan.

Kvinno- & tjejjouren Ludvika Smedjebacken är en partipolitisk och religiöst obunden ideell förening som erbjuder barn, kvinnor och tjejer som är/varit utsatt eller har bevittnat våld i nära relation:

  • Stödsamtal
  • Information om vilka rättigheter de har
  • Information om vilket stöd myndigheter och andra aktörer kan ge
  • Rådgivning i vardagsjuridik
  • Stöd vid myndighetskontakter
  • Praktisk hjälp
  • Skyddat boende.

Även anhöriga och vänner kan höra av sig.

Män för jämställdhet

Hemsida:www.mfj.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Män för jämställdhet är en organisation med en bred och skiftande verksamhet över landet. De verkar för ett jämställt samhälle, för kvinnofrid och mot mäns våld och övergrepp.

Mansjouren Stockholms län

Hemsida: www.mansjouren.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefon: 08-30 30 20
E-post: info@mansjouren.se
Skype: mansjouren.stockholm

Mansjouren är en ideell organisation som erbjuder kvinnor och män någon att prata med gällande exempelvis relationer, missbruk, aggressionsproblematik, våld och umgängesproblem. De som är engagerande har avgett ett tystnadslöfte och du kan vara anonym. De sparar inga telefonnummer och för inga journaler.

Novahuset

Hemsida: novahuset.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
E-post: info@novahuset.com
Novahuset på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Chatt: Sker via Skype. Starta/ladda ner Skype om du inte har det och lägg till novahuset@hotmail.com i dina kontakter.
Mailjour: mailjouren@novahuset.com
Du kan vända dig till Novahuset om du har blivit utsatt för sexuella övergrepp, hot eller kränkningar, online och/eller offline. Du kan ringa, maila eller chatta med dem. Öppentider chatt och telefon, novahuset.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan vara anonym och de anställda har tystnadsplikt. Även anhöriga kan vända sig hit.

Tjejjouren

Hemsida: Tjejjouren Ludvika Smedjebackenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan ställa frågor till dem via hemsidan.  
E-post: ludvikatjejjour@roks.se. 
Tjejjouren Ludvika Smedjebacken på Facebook:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här kan du läsa om till exempel trakasserier, ätstörningar, misshandel och relationer.
Tjejjourerna vänder sig främst till dig som identifierar dig som tjej och är mellan 12-20 år men även anhöriga och vänner kan kontakta dem. Det finns i dag runt 60 tjejjourer i landet och du kan kontakta vilken jour som du vill. Det behöver inte vara din närmaste jour.
Du kan via tjejjouren.se leta reda på din närmaste jour samt få veta vilka tjejjourer och ungdomsjourer (för både killar och tjejer) som är tillgängliga att chatta samt vilka dagar och tider du kan chatta med respektive jour. Alla engagerade i jourerna har avgett ett tystnadslöfte och du kan vara anonym. Du kan kontakta de flesta jourer via chatt, mail eller telefon.

Storasyster

Hemsida: www.foreningenstorasyster.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
E-post: kontakt@foreningenstorasyster.se
Mailjour: jour@foreningenstorasyster.se

En ideell förening som vänder sig till dig som utsatts för våldtäkt eller sexuella övergrepp av olika slag. Alla från 13 år och uppåt det vill säga tjejer, killar, kvinnor, män och transpersoner med flera kan kontakta föreningen. De har en chatt som är öppen www.foreningenstorasyster.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det finns även en mailjour som du kan skriva till. Frågor till mailjouren besvaras kontinuerligt men det kan ta upp till 3 dagar att få svar. Engagerade i föreningen har avgett ett tystnadslöfte och du kan vid kontakt vara anonym! Även anhöriga kan vända sig till hit. De för inga journaler.

Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, ROKS

Hemsida: www.roks.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, ROKS, är den största medlemsorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i vårt land. På ROKS hemsida kan du bland annat hitta information om våld i nära relation och hitta din närmaste jour.

Terrafem

Hemsida: www.terrafem.orglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefonnummer: 020-52 10 10
E-post: info@terrafem.org
Terrafem driver en rikstäckande jourtelefon för kvinnor och flickor med utländsk härkomst. De har även en juristjour och erbjuder boende på tjejhus samt stödboende. Samtal hit kommer inte upp på telefonräkningen och numret registreras inte. Personer som ringer hit kan vara anonyma och aktiva på Terrafem har avgett ett tystnadslöfte. Det finns möjlighet att få hjälp på andra språk än svenska.

Unizon

Hemsida: www.unizon.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Unizon, fd Sveriges Kvinno – och Tjejjourers Riksförbund, består av kvinnojourer, tjejjourer, ungdomsjourer och andra jourer som arbetar för ett Sverige fritt från våld. På Unizons hemsida kan du bland annat hitta information om våld i nära relationer, en jour nära dig samt läsa frågor och svar om våld och övergrepp med mera.


Sidan senast uppdaterad: 2018-11-13

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 19/07 12:33:45