På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Utställningar i konsthallen 2019

Ludvika konsthall hittar du i Folkets Hus foaje, Carlavägen 24

Västerbergslagens konstförening, Ludvika fotoklubb och Estetiska programmet samarbetar med kultur- och fritidsförvaltningen om att arrangera utställningar. Ett rikt konstliv med en blandning av olika konstformer, traditionella och nyskapande, eftersträvas.

Shiva Anoushirvani

Positionering III

Positionering III

Det tama och det vita

Shiva Anoushirvani

20 feb - 16 mars

Vernissage onsdag 20 feb kl. 16:00-19:00

 

Filmen Det tama och det vita visas i Ludvika konsthall på utställningen med samma titel. Anoushirvani har under en lång tid låtit hästar och stallmiljö inspirera delar av hennes fotografiska arbeten där strukturell rasism är ett bärande tema. I filmen Det tama och det vita används attribut inom stall- och ridskolemiljön för att tala om samhällets historiska och pågående maktrelationer. I Dagens Nyheter 01-10-14 skriver Julia Svensson “Här blir hästvärldens sociala sammanhang en träffande bild av en global historia av orättvis makt- och resursfördelning som fortfarande är otäckt självklar.” Anoushirvanis hästtjejer visas också i en fotoserie som relaterar till filmen.

Verken behandlar också genus-aspekten som ett positivt makttagande. Här är omvårdnaden till hästarna en central del – i stallet kan kvinnor bestämma och vara fria att både använda sig av känslor och makt. Omhändertagande och känslomässigt samspel med en levande varelse är tillåtet i en miljö på sätt och vis är separatistisk.

 

Öppettider: Tisdag-torsdag kl. 13:00-18:00 & Lördag kl. 13:00-15:00.

Entré: Fri

Adress: Folkets hus, Carlavägen 24, Ludvika.

Arr: Ludvika kommun, Västerbergslagens konstförening, Kulturverkstan, Sveriges konstföreningar Dalarna.

 

Om konstnären:

Shiva Anoushirvani är bildkonstnär, baserad i Stockholm och har studerat Fri-Konst och “Critical Studies” på Goldsmiths Universitet i London. Hon arbetar med rörliga bilder, installationer, fotografi och performance. I sitt konstnärskap berör Anoushirvani ofta makt och maktlöshet, minne, historia och arv. Under en tid har hästen, ridsporten och landskapet varit centrala symboler i hennes konst. Dessa har ofta framställts som konnotationer i relation till makt, ojämn resursfördelning och maktlöshet.

För tillfället forskar hon på Kungliga konsthögskolan på temat arbete inom ramen för forskningsprojektet "Work a Work", med stöd av Vetenskapsrådet. Hon undervisar i fri-konst på Gerlesborgsskolan i Bohuslän. Verken i utställningen har tidigare bl.a. visats i en separatutställningen på Gisleveds konsthall, år 2014, i utställningen Den sista Ölandshästen på Kalmar Konstmuseum kurerad av dåvarande konsthallschefen Joanna Sandel, år 2017 och på Galleri Gerlesborg i Bohuslän, åren 2015 och 2018.

 

Tidigare utställningar 2019:

 

Kia Kullander och Lars Östling

Vanitas
Blomma

Kia Kullander och Lars Östling ställer ut Emalj och Grafik

12 januari - 2 februari.

Vernissage 12 januari klockan 13-15

Två konstnärer från konstnärskollektiva verkstäder ställer ut i Ludvika Konsthall.
LARS ÖSTLING arbetar på Falu Konstgrafiska Verkstad och KIA KULLANDER på Falu Emaljverkstad.
Lars Östling är grafiker och målare med mångårig utställningsverksamhet och med många offentliga uppdrag bakom sig. Han gör grafik med dramatiska undertoner.
KIA KULLANDER arbetar med textil och emalj, ofta i kombination för offentlig miljö. Hon visar friskurna plåtar som sätts samman till berättelser.

Adress: Carlavägen 24, Ludvika Folkets hus.
Öppettider: tis-tor kl.15:00-18:00, lördag kl.13:00-15:00.
Entré: Fri

Facebook: Konst i Ludvika kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Evenemang: https://www.facebook.com/events/536836023447151/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Sidan senast uppdaterad: 2019-02-15

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 24/03 18:39:44