På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 19

Måndag 6 maj

Fläskpannkaka med lingonsylt


Ugnspannkaka med lingonsylt

Tisdag 7 maj

Lammfärsbiff med potatismos


TexMexbiff med potatismos


Kikärtsbiff med potatismos

Onsdag 8 maj

Gulaschsoppa med sopptopp, mjukt bröd och hummus


Högsbosoppa med mjukt bröd och hummus

Torsdag 9 maj

Torskpanett med curryremoulad och kokt potatis


Vegetarisk schnitzel med curryremoulad och kokt potatis

Fredag 10 maj

Korv Forssell med bulgur/matvete


Vegokorv Forssell med bulgur/matvete


Matsedel vecka 20

Måndag 13 maj

Rispytt med rökt höns och kall currysås


Vegetarisk rispytt med kall currysås

Tisdag 14 maj

Raggmunk med bacon och lingonsylt


Raggmunk med lingonsylt

Onsdag 15 maj

Tomatfisk med dill och kokt potatis


Morotsbiff med kall örtsås och kokt potatis

Torsdag 16 maj

Falukorv med stuvade makaroner


Vegokorv med stuvade makaroner

Fredag 17 maj

Ryssröra med pitabröd


Vegetarisk ryssröra med pitabröd


Matsedel vecka 21

Måndag 20 maj

Alaskapanett med solgulsås och kokt potatis


Grönsaksbiff med solgul sås och kokt potatis

Tisdag 21 maj

Kycklingsoppa Thai med mjukt bröd och ost


Krämig rotfruktssoppa med mjukt bröd och ost

Onsdag 22 maj

Kebabgryta med bulgur


Vegetarisk kebabgryta med bulgur

Torsdag 23 maj

STUDIEDAG



Fredag 24 maj

Köttbullar och potatismos


Falafel och potatismos


  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen vårterminen 2019

Det innebär att en torsdag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Sidan senast uppdaterad: 2015-06-17

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N1.sitevision-cloud.net · 21/05 17:23:40