På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 37

Måndag 9 september

Blodpudding med lingonsylt


Potatisbullar med lingonsylt

Tisdag 10 september

Favoritfiskgratäng med kokt potatis


Rotfruktsmedaljong med akll örtsås och kokt potatis

Onsdag 11 september

Trefärgad pasta och tricoloresås


Trefärgad pasta och tricoloresås med sojastrimlor

Torsdag 12 september

Morotssoppa med rökt höns, mjukt bröd och ost


Cowboysoppa, mjut bröd och ost

Fredag 13 september

Köttfärslimpa med gräddsås och kokt potatis


Vegobullar med vegetarisk gräddsås och kokt potatis


Matsedel vecka 38

Måndag 16 september

Köttbullar och stuvade makaroner


Falafel och stuvade makaroner

Tisdag 17 september

Fisk med krispigt majstäcke, kall dillsås och kokt potatis


Rödbetsbiff, kall dillsås och kokt potatis

Onsdag 18 september

Korv Stroganoff med kokt bulgur


Vegokorv Stroganoff med kokt bulgur

Torsdag 19 september

Kycklingkassler med kall örtsås och ugnsrostad potatis med rotfrukter


Broccolimedaljong med kall örtsås och ugnstostad potatis med rotfrukter

Fredag 20 september

Temmexgratäng och ris


Ost & grönsakspaj med kall vitlökssås

 

Matsedel vecka 39

Måndag 23 september

Fläskpannkaka med lingonsylt


Ugnspannkaka med lingonsylt

Tisdag 24 september

Hokipanett med solgulsås och kokt potatis


Vegetarisk schnitzel med solgulsås och kokt potatis

Onsdag 25 september

Pasa med sojafärssås


Pasta med broccolisås

Torsdag 26 september

Linssoppa med mjut bröd och färskost


Krämig tomatsoppa med pasta, mjukt bröd och färskost

Fredag 27 september

Lammfärsbiff med tzatsiki och klyftpotatis


TexMex Biff med tzatsiki och klyftpotatis


  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen höstterminen 2019

Det innebär att en torsdag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.


  • Ekologiska märken

Sidan senast uppdaterad: 2015-06-17

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 16/09 00:40:44