På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Läsåret 2018/19

Läsåret 2017/18


Skolgården

Nu börjar arbetet med vår nya skolgård att närma sig slutet. Ambitionen är att allt ska vara på plats innan skolavslutningen. På gården finns två uteklassrum, gungställning, klätterställningar, ett utegym, en multiarena, sittplatser, linbana mm. Tanken är att vi ska kunna använda skolgården som en förlängning av klassrummet - alltså bedriva viss undervisning utomhus.

Utegym
skolgården, basketkort
Klätterställning

Polisbesök

Idag har två Ludvikapoliser besök alla klasser i årskurs 8 för att berätta om vad som händer då en ungdom fyller 15 år, att den blir straffmyndig. Eleverna fick ge förslag på vad de tror att polisen får in för anmälningar. Förslagen som kom in var snatterier, trimmade fordon, våld, sexuella trakasserier och våldtäkter, kränkande sexuella bilder på nätet mm. Utifrån detta berättade de om hur polisen arbetar och vilka konsekvenser det kan bli om man blir dömd. (mars)

Polis möter en klass

Lucia och Musikhjälpen

Så har årets Luciafirande gått av stapeln. Ett fantastiskt fint musikaliskt framförande av elever på Kyrkskolan. Alla elever från årskurs 4-9 och 7-9g fick under tre föreställningar uppleva ljusspridarna. Tack till musiklärare och alla elever som deltog.

Under denna vecka deltar Kyrkskolan tillsammans med övriga högstadieskolor med en digital insamlingsbössa under Musikhjälpens tema; Inget barn är till salu.

Lucia 2017
Musikhjälpen

Nytt på gång

Ny börjar ett av de två uteklassrummen ta form ute på skolgården. Även markarbetet för den multiarena som ska placeras här, börjar bli klart.

Inomhus har de flesta klassrum där teoretisk undervisning sker fått nya elevbänkar och stolar. Dessa är ytor som är ljuddämpande. Nya mörkläggningsgardiner och gardiner är beställda och monteras under jullovet. Elevcaféet kommer även att få nya möbler.

Uteklassrum
Nya elevbänkar och stolar

Det handlar om kärlek

Är kärleken fri? Det är huvudfrågan i projektet Det handlar om kärlek, som vill synliggöra barns och ungdomars rättigheter till ett liv fritt från våld, hot och övergrepp. Det är en metod som Rädda Barnen utarbetat för att driva ett samverkansarbete mellan myndigheter och frivilligorganisationer med fokus på hedersrelaterat förtryck och våld.

Vecka 39 var detta tema för Kyrkskolan 7-9. Utställningar, föreläsningar, värderingsövningar var en del av innehållet denna vecka. Arkan Assad föreläste om hur han blev bortgift som 19-åring. Han berättade om att när han opponerade sig försökts han av sin familj och försökteå ta sitt liv. Idag mår han bra och har försonats med sin far.

På onsdagskvällen deltar ca 20 elever och några lärare i den stora kören som sjunger i Sportkhallen på välgörenhetskonserten "Marching for love". Ungdomar från sydafrika tillsammans med Triple n Touch. En färgsprakande och glädjefylld konsert.

Bild på Arkan Assad
Bildskärm med tema "Kärleken är fri"
Kör som sjunger i sporthallen

Tivolifysik

"Två suveräna naturvetenskapliga dagar i Göteborg med samtal med forskare, Chalmers, Universeum, laberationer i karusellerna på Liseberg och framför allt helt fantastiska ungdomar från Lorensberga och Kyrkskolan", säger en av lärarna som planerat och genomfört dagarna.

Bilder på elever i Göteborg

Idrottslektion

Idrott och orientering kan genomföras på många olika sätt. Med hjälp av GPS och en telefon har klass 8C orienterat sig från till olika zoner i Ludvika C. Zonerna kan eleverna "ta över" genom att rent fysiskt vara på platsen. Så det blir många steg och mycket rörelse. Eleverna arbetade i olika grupper. Idrottsläraren följde elevernas rörelser i centrum på bildskärmen.

En bild på en karta över Ludvika

Bildlektion

Idag den 14 september jobbar eleverna med bilder och texter. De illustrerar exempelvis ett ordspråk som de sedan skriver på bilden. Bilderna som visas i det andra fotot har framställts av elever på skolan.

Bildlektion - elever som målar
Målade bilder av elever

 

 

Läsåret 2016/17

 

Temadag i år 7-9

Torsdagen den 18 maj var det rörelse på skolan och på Folkets Hus. Alla eleverna hade en temadag med olika ingång utifrån sin årskurs. I årskurs 7 var problematiken kring kränkningar i fokus. Eleverna såg film och de fick jobba i grupper med olika frågeställningar kring detta tema.

Temat för årskurs 8 var bland annat sex och samlevnad. Eleverna gick runt på olika stationer och fick bland annat träffa skolsköterskorna, polisen, kvinnojouren och "Fältarna".

Polis informerar elever

Att ta ställning före var det tydliga budskapet för årskurs 9. Det kan handla om droger, sexistiskt språkbruk, behandling av tjejer, hur man tänker uppfostra sina eventuella barn.

Joakim Lamotte, journalist och debattör föreläste på Folkets Hus om att våga ta första steget att säga nej vid kränkningar. Han pratade om att vara goda förebilder. Då kallar man inte tjejer för horor, då ropar man inte till de som tränar fotboll att "ni springer som kärringar". Han pratade om hur flickor utsätts för tafsningar på rumpor och bröst av en del killar och hur det kan vara svårt att som kille våga reagera och säga nej - det är inte ok. Han berättade hur lätt det är att bli avtrubbad av dåliga förebilder. Budskapet var tydligt: Någon måste ta första steget för att andra ska våga.

Efter föreläsningen arbetade eleverna i grupper där de fick problem att fundera kring. Redovisningen skedde genom drama eller filminspelning.  

Joakim Lamotte
Elevgrupp som sitter på golvet

Allt kan man göra i slöjden

Kunskap äger

Elever i årskurs 7-9g har använt sina kunskaper i slöjden och skapat skylten "Kunskap äger" som under en veckas tid fick sitta på Kyrkskolans staket.

Kyrkskolans elevcafé

Vinnaren av design av skylt

Mats Blom delar ut pris till Mitra som vunnit designpriset för skapade av skylten till Kyrkskolans elevcaféet.

Nationella prov

Elever som skriver nationella prov
Elever skriver nationella proven i svenska

Vecka 12 blev första veckan då eleverna i årskurs 9 skrev de första nationella proven. Ämnet var svenska. Eleverna var uppdelade i många grupper för att se till att alla fick möjlighet att göra sitt bästa.

Många av eleverna skrev provet i Folkets hus festsal. För första gången skrev alla sina texter med hjälp av sina Chormebooks. Nu är det lärarnas tur - bedömningsarbetet har börjat.

Fancy Day - fredag 24 februari

Elever vid bord
Bild på affisch
Elever serverar Chamis
Glas

Elevrådet bjuder alla elever på Champis i fina glas och hälsar alla elever välkomna till skolan. Mitra fick frågan varför elevrådet gör detta idag, "Vi gör det för eleverna! Det är en vanlig dag men vi gör den festligare". Under lunchen anordnas disco i samlingssalen för eleverna.  

Elever från Kyrkskolan föreläser i Stokholm

Mitra och Johan fotograferas
Jenny tillsammans med Mitra och Johan
Christer Fuglesang och Johan och Mitra

Den 16-17 februari var två elever från årkurs 9, Mitra Hajdari och Johan Kalldahl, läraren Jenny Jansson från Kyrkskolan tillsammans med austronaten Christer Fuglesang och föreläste för lärare på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.

Spökbollsturnering - sista skolveckan ht 2016

Elever spelar spökboll i idrottshallen

Under måndag och tisdag sista veckan på höstterminen spelas den årliga återkommande turneringen i Spökboll. Skolan idrottsförening arrangerar turneringen tillsammans med idrottslärarna. Årskurs 9 spelade matcher på måndagen och årskurs 8 på tisdagen. Vandringspriset, en groda, gick till årskurs 8

Luciafirande 13 december

Lucia med tärnor

 Tisdagen den 13 december firades Lucia på Kyrkskolan. Elever från årkurs 7-9 under ledning av Johanna Salomonsson lussade för personal, eleverna i årskurs 4-9, samt 7-9 särskola. Tack till alla medverkande.

Musikhjälpen v 50

Musikhjälpen

Hej vårdnadshavare till elever på Kyrkskolan 7-9!

Kyrkskolan har idag kört igång ett arbete för att stötta Musikhjälpen. Temat får årets Musikhjälpen är ”barn i krig har rätt att gå i skola”. Ett tema som vi från skolan gärna vill uppmärksamma genom att alla elever på högstadiet kommer arbeta med ämnet på sina SO-lektioner under vecka 50.

Vill du ha mer information om Musikhjälpen så klicka på följande länk: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramId=3946länk till annan webbplats

Vi har även startat en digital insamling via Musikhjälpen och utmanar nu eleverna att vara kreativa. Om alla elever gör något för att ”tjäna” 10 kronor så kan vi tillsammans samla ihop minst 5500 kronor som kan hjälpa till att ge barn utbildning i krigsdrabbade områden. Eleverna kan frivilligt lämna en peng i en bössa i skolans cafeteria fram till fredagen den 16 december kl. 11.00.

Vi har även öppnat en digital insamling och den är döpt till ”kyrkskolan gillar skolan”. Den digitala bössan är öppen till söndagen den 18 december. Vill du som vårdnadshavare bidra till en god sak så kan ni göra det via följande länk: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/kyrkskolan-gillar-skolanlänk till annan webbplats

Eleverna har på hem- och konsumentkunskapen bakat och bakverken kommer att säljas i cafeterian. Pengarna kommer skänkas till insamlingen. Nu sprider vi budskapet ”ingen kan göra allt men alla kan göra något” och hoppas att vi tillsammans uppnår vårt mål.

Vänliga hälsningar personalen på Kyrkskolan Ludvika

Relaterad information

Relaterade länkar
Relaterade länkar

Sidan senast uppdaterad: 2019-08-09

Kontakta oss

Telefon: 0240-861 91
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15


Rektor
Årskurs 4-6:
Tf Sofia Gustafsson
0240-862 01
Susanna Bjärud, bitr rektor
0240-860 71

Årskurs 7-9: 
agNeta Carlsson-Byström,
0240-56 58 63
Elisabeth Burman, bitr rektor
0240-861 90
Kristina Ulveström, bitr rektor
0240-862 38

Mottagningsenheten:
Kristina Ulveström, 0240-862 38

Handläggare
Liselott Karlsson, 0240-861 91

Frånvaroanmälan
0240-864 09
Fr o m 26 augusti 2019 via Skola24

Fax
0240-866 86

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 15/09 21:56:51