På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 13

Måndag 25 mars

Fisk Bordelaise med kall dillsås och kokt potatis


Kikärtsbiff med kall dillsås och kokt potatis

Tisdag 26 mars

Färssås och pasta


Ost- och broccolisås med pasta

Onsdag 27 mars

Viltskavsgryta och kokt potatis


Curry- och champinjongryta och kokt potatis

Torsdag 28 mars

Morotssoppa med rökt höns, mjukt bröd, färskost


Mustig makaron- och linssoppa, mjukt bröd, färskost

Fredag 29 mars

Fisk- och grönsaksburgare med bröd, klyftpotatis och hummus


Greenburger med bröd. klyftpotatis och hummus


Matsedel vecka 14

Måndag 1 april

Sprödbakad sej med kokt potatis och remouladsås


Vegetarisk schnitzel med kokt potatis och remouladsås

Tisdag 2 april

Stekt falukorv och potatismos


Vegokorv och potatismos

Onsdag 3 april

Kyckling i currysås med bulgur/matvete


Quorn i currysås med bulgur/matvete

Torsdag 4 april

ÖNSKEDAGEN



Fredag 5 april

Grekisk färsbiff med klyftpotatis och tomatsalsa


Vegoburgare med klyftpotatis och tomatsalsa


Matsedel vecka 15

Måndag 8 april

Tunnpannkaka med kvargtopp


Pastasallad med bönor och ost

Tisdag 9 april

Fisk med currytäcke och kokt potatis


Laxbullar i dillsås och kokt potatis


Böngryta med tomat och kokt potatis

Onsdag 10 april

Biff Stroganoff med tomat och ris


Sojastroganoff och ris

Torsdag 11 april

Köttfärssoppa med mjukt bröd och ost


Krämig tomatsoppa med pasta, mjukt bröd och ost

Fredag 12 april

Pasta och pastasås Tricolore


Pasta och pastasås Tricolore med sojastrimlor

 

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen vårterminen 2019

Det innebär att en torsdag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Sidan senast uppdaterad: 2010-05-17

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SPC3N2.sitevision-cloud.net · 27/03 02:01:14