På ludvika.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. Läs mer om hur du kan hantera cookies.

Du är här:

Meny för förskolor och grundskolor

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur näringsmässigt och socialt perspektiv. För barn i förskolan och skolan är måltiden en viktig del i den pedagogiska utvecklingen. Att lära sig goda matvanor redan i tidig ålder påverkar hälsan för resten av livet. Ett bra och riktigt näringsintag är också en förutsättning för att barnen ska hålla sig friska och tillgodogöra sig kunskap och lärande.

Matsedel vecka 10

Måndag 4 mars

Blodpudding med lingonsylt


Potatisbullar med lingonsylt/kall vitlökssås

Tisdag 5 mars

Järpar med örtig sås och kokt potatis


Kikärtsbiff med örtpesto och kokt potatis

Onsdag 6 mars

Kyckling i currysås med bulgur/matvete


Quorn i currysås med bulgur/matvete

Torsdag 7 mars

ÖNSKEDAG



Fredag 8 mars

Hot Cod med korvbröd, potatismos och gurkmajonnäs


Vegokorv med korvbröd, potatismos och gurkmajonnäs


Matsedel vecka 11

Måndag 11 mars

Tunnpannkaka med kvargtopp


Pastasallad med ost och bönor

Tisdag 12 mars

Fiskgratäng Smögen och kokt potatis


Curry- och champinjongryta med kokt potatis

Onsdag 13 mars

Falukorv med potatismos


Vegokorv med potatismos

Torsdag 14 mars

Kycklingsoppa med mjukt bröd och ost


Krämig rotsakssoppa med mjukt bröd och ost

Fredag 15 mars

Köttbullar med makaroner


Falafel med makaroner


Matsedel vecka 12

Måndag 18 mars

Kycklingpytt med kall currysås


Couscouspytt med kall currysås

Tisdag 19 mars

TexMexbiff med tzatziki och klyftpotatis


Grönsaksbiff med tzatziki och klyftpotatis

Onsdag 20 mars

Alaskapanett med solgulsås och kokt potatis


Vegetarisk schnitzel med solgulsås och kokt potatis

Torsdag 21 mars

Ost- och skinksås med pasta


Kikärtsås med pasta

Fredag 22 mars

Kebabgryta med bulgur


Vegetarisk kebabgryta med bulgur

  • Lorensbergaskolan, Parkskolan och Kyrkskolan serverar matsedelns båda alternativ varje dag, övriga skolor ett av alternativen. Lokala avvikelser kan förekomma.
  • Högstadieskolor serverar dagligen en pastasallad med dressing som ett extra alternativ  

Ekologisk mat

Mjölk, fil, morötter, vitkål, havregryn, vetemjöl, hällbröd, inlagd gurka, inlagda rödbetor, rapsolja, penne, musli, kakao, gröna ärter, mannagryn, russin, bananer, broccoli, ägg, tunnpannkaka, potatis, gul lök, potatisbullar, krossade tomater, grötris, lasagnetter och gräddfil köper vi i mån av tillgång, ekologiskt. Dessutom är ca 25% av rätterna på matsedeln ekologiska.

Fisken som serveras är de flesta gånger MSC-märkt  och det innebär att fisken kommer från hållbart fiske, därutöver är flera andra maträtter ekologiska.

Det finns inga smakförstärkare (natriumglutamat) i den mat vi serverar.

Vi fortsätter med önskedagen vårterminen 2019

Det innebär att en torsdag/månad kommer det att på den gemensamma matsedeln lämnas tomt, och varje skola & förskola röstar fram sitt val för den dagen.

Sidan senast uppdaterad: 2019-03-08

Kontakta oss
Telefon: 0240-860 00
Öppettider: 7:30-12:00, 13:00-16:15

Kostchef
Fredrik Olsson, 0240-86491

Fler kontaktuppgifter

Ludvika kommun, 771 82 Ludvika

Telefon: 0240-860 00
SSC3N2.sitevision-cloud.net · 18/03 14:50:16